Antena 3 CNN Externe Preşedintele Venezuelei, despre Barack Obama: "Un mare şef de diavoli"

Preşedintele Venezuelei, despre Barack Obama: "Un mare şef de diavoli"

Preşedintele Venezuelei, despre Barack Obama: "Un mare şef de diavoli"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Mai 2013   •   14:50
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a comparat ieri pe omologul său american Barack Obama cu un „mare şef de diavoli”, după ce liderul de la Casa Albă refuzase, cu o zi înainte, să recunoască victoria succesorului lui Hugo Chavez la alegerile prezidenţiale contestate din 14 aprilie. 
 
„Noi apărăm instituţiile, pacea, democraţia, poporul Venezuelei... Putem sta cu oricine, inclusiv cu marele şef de diavoli Obama”, a spus Maduro într-o declaraţie publică, preluată de AFP.
 
„Este chiar Obama, această marionetă de putere imperială ce se află în spatele finanţării în dolari a acestei drepte care vrea să distrugă democraţia venezueleană”, a adăugat cel care se prezintă fiul spiritual al fostului preşedinte Hugo Chavez, decedat pe 5 martie.
 
Maduro suspectează Statele Unite că îl sprijină pe şeful opoziţiei venezuelene Henrique Capriles, care cere anularea alegerilor prezidenţiale.
 
Vineri, într-un interviu la canalul american în spaniolă Univision în timpul unui miniturneu în America Centrală, preşedintele Obama a criticat din nou alegerile prezidenţiale din aprilie contestate de opoziţie şi turbulenţele politice ce au urmat.
 
El a subliniat că drepturile fundamentale ale venezuelenilor nu au fost respectate în acest scrutin.
 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close