Antena 3 CNN Externe Preşedintele yemenit va demisiona. Siria, în doliu după moartea a peste 100 de manifestanţi

Preşedintele yemenit va demisiona. Siria, în doliu după moartea a peste 100 de manifestanţi

Preşedintele yemenit va demisiona. Siria, în doliu după moartea a peste 100 de manifestanţi
Sursa foto: Foto: VideoNews
24 Apr 2011   •   19:30

Manifestanţii din Yemen care cer schimbarea regimului au motive de bucurie. Preşedintele Ali Abdullah Saleh a acceptat să demisioneze. În schimb dizidenţii din Siria sunt în doliu. După ce în urmă cu o zi au ucis peste 100 de manifestanţi, sâmbătă forţele de ordine au curmat încă 12 vieţi. Oamenii au fost împuşcaţi în timp ce-i conduceau pe ultimul drum pe cei ucişi cu o zi în urmă.

Mii de sirieni i-au condus, sâmbătă, pe ultimul drum pe manifestanţii ucişi de forţele de ordine în urmă cu o zi. Unele procesiuni funerare s-au transformat în adevărate băi de sânge, după ce poliţiştii au deschis din nou focul.

12 oameni au murit împuşcaţi.  Vineri, a fost şi mai rău. Atunci, forţele de securitate au tras în protestatari şi au ucis peste 100 de persoane în doar câteva ore.

Deşi forţele de ordine nu se sfiiesc să-i împuşte, sirieni au de gând să continue protestele.

Forţele de ordine siriene au început de asemenea să asedieze mai multe oraşe în care civilii sunt nemulţumiţi. În aceste localităţi mâncarea şi medicamentele sunt tot mai puţine.

În vreme ce Siria e scăldată în Sânge, în Yemen, lucrurile par să o ia pe calea cea bună. Preşedintele Ali Abdullah Saleh a acceptat să demisioneze în următoarele săptămâni. În schimbul demisiei liderii opoziţiei i-au promis că nu-l vor trimite în faţa instanţei.

 

×
Subiecte în articol: Yemen Siria manifestanti
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close