Antena 3 CNN Externe Preşedintele Yemenului va primi imunitate în schimbul demisiei

Preşedintele Yemenului va primi imunitate în schimbul demisiei

Preşedintele Yemenului va primi imunitate în schimbul demisiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    09 Ian 2012   •   19:16

Preşedintele yemenit Ali Abdullah Saleh şi ajutoarele sale sunt la un pas de a primi imunitatea în faţa punerii sub acuzare, după ce guvernul de la Sanaa a aprobat un proiect de lege care reglementează acest beneficiu, informează CNN.

În urma unui acord pus la punct ce Consiliul pentru Cooperare în Golf, preşedintele Saleh a acceptat să demisioneaze pe 21 februarie, în schimbul imunităţii.

Legea, dacă va fi aprobată în forma actuală, va oferi imunitate atât preşedintelui cât şi oficialilor care au lucrat pentru el în cei 33 de ani cât timp s-a aflat la putere.

Odată cu trecere proiectului de lege de Guvern, mii de protestatari au ieşit în stradă, în zeci de provinicii din Yemen, pentru a manifesta împotriva propunerii.

Deşi unii protestatari afişau imagini cu Saleh pe post de măcelar cu mâinlie însângerate, majoritatea celor din stradă au recunoscut oportunitatea acestei propuneri, acceptând-o ca pe un pas important în înlăturarea lui Saleh.

Mohammed Basendowah, prim-ministrul Yemenului, a apărat proiectul de lege, spunând că imunitatea oferă opţiunea schimbării regimului fără violenţe sau vărsare de sânge. El şi-a manifestat convingerea că niciun fel de revoluţie nu ar fi putut să îl înlăture pe Saleh de la conducere.

×
Subiecte în articol: presedinte Yemen imunitate demisie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close