Preşedinţia egipteană critică declaraţiile lui Barack Obama cu privire la violenţe

de A.M.P    |    16 Aug 2013   •   11:52
Preşedinţia egipteană critică declaraţiile lui Barack Obama cu privire la violenţe

Preşedinţia egipteană a criticat, vineri, condamnarea de către Barack Obama a violenţelor din Egipt care riscă să "încurajeze" grupările violente, informează AFP.
   
"Preşedinţia se teme că declaraţiile nefondate privind faptele pot încuraja grupările armate violente", a declarat preşedinţia într-un comunicat, ca răspuns la declaraţiile preşedintelui american, care a "condamnat puternic" reprimarea sângeroasă a manifestanţilor pro-Morsi şi a apreciat că Egiptul este pe "un drum periculos".
   
"Preşedinţia apreciază îngrijorarea Statelor Unite pentru ce se întâmplă în Egipt, dar vrea ca subiectul să fie clarificat", arată un comunicat publicat de agenţia de presă oficială MENA.
   
"Egiptul se confruntă cu acte teroriste care vizează instituţiile guvernamentale şi instalaţiile vitale", adaugă comunicatul.
   
Preşedintele Obama a anunţat joi anularea manevrelor militare comune cu Egiptul şi a "condamnat cu putere" operaţiunile forţelor de securitate care au provocat moartea a sute de manifestanţi pro-Morsi la Cairo.
  

x close