Antena 3 CNN Externe Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei au sărbătorit prietenia dintre cele două state la volanul unor maşini Pobeda (VIDEO)

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei au sărbătorit prietenia dintre cele două state la volanul unor maşini Pobeda (VIDEO)

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei au sărbătorit prietenia dintre cele două state la volanul unor maşini Pobeda (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Sep 2010   •   15:58

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei au sărbătorit prietenia dintre popoarele lor printr-o plimbare la volanul unor maşini din epoca sovietică. Dmitri Medvedev şi Viktor Ianukovici au trecut, simbolic, graniţa comună în vehicule care aminteau de vremea când ţările lor erau unite.

Cei doi preşedinţi s-au întâlnit pe teritoriul Rusiei, aproape de frontiera cu Ucraina. Atmosfera deosebit de cordială a ilustrat îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale după alegerea lui Ianukovici la preşedinţie, în locul pro-occidentalului Viktor Iuşcenko.

Medvedev şi Ianukovici s-au întâlnit cu participanţii la un raliu al maşinilor de epocă, cele mai multe produse pe vremea Uniunii Sovietice. Ambianţa retro era completată de prezenţa pionierilor care le-au dăruit preşedinţilor ursuleţi de pluş.

Cei doi au urcat apoi la volanul unor clasice maşini "Pobeda", pe care le-au condus 60 de kilometri, până în cel mai apropiat oraş ucrainean. Lansată în 1951, "Pobeda" este privită astăzi cu nostalgie în Rusia şi alte foste republici sovietice.

Ajunşi în Ucraina, Medvedev şi Ianukovici au fost întâmpinaţi cu ovaţii şi lozinci care proclamau prietenia veşnică dintre ţările lor.

Tinere în costume tradiţionale i-au întâmpinat pe preşedinţi cu pâine şi sare. Cu toată prietenia afişată de cei doi lideri, analiştii amintesc că guvernele lor poartă în prezent negocieri aprige pe tema comerţului cu gaz. Premierul ucrainean a respins, de curând, ca "inacceptabilă", formula de calcul propusă de Rusia pentru preţul gazului.



Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close