Antena 3 CNN Externe Presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga a fost identificat

Presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga a fost identificat

Presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga a fost identificat
de M.Z.    |    15 Feb 2015   •   23:39
Presupusul autor al celor două atacuri mortale de la Copenhaga a fost identificat ca fiind un danez de 22 de ani, Omar El-Hussein, a anunţat, duminică, cotidianul danez Ekstra Bladet, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
Acest tânăr, împuşcat mortal de poliţie în noaptea de duminică, fusese eliberat din închisoare unde a efectuat o pedeapsă pentru agresiune, cu două săptămâni înainte de atacurile calificate drept acte teroriste, scrie presa daneză, care a publicat o fotografie în care faţa lui este clar vizibilă.
 
Ekstra Bladet, care nu-şi citează sursa, precizează totuşi că elementele cunoscute în legătură cu acest tânăr corespund celor făcute publice de anchetatori.
 
Poliţia citează într-un comunicat fapte de violenţă în cazierul său judiciar. Dar, în decembrie, Omar El-Hussein a fost condamnat pentru că ar fi înjunghiat cu un an înainte într-o gară din Copenhaga un bărbat de 19 ani, fără niciun motiv clar.
 
Potrivit Ekstra Bladet, tânărul făcea parte dintr-o bandă numită Brothas din cartierul popular Noerrebro, unde a tras asupra poliţiei care a replicat şi l-a împuşcat.
 
Poliţia nu a dat numele suspectului înaintea acestor dezvăluiri. "Este un tânăr de 22 de ani, născut în Danemarca, cunoscut de poliţie pentru mai multe delicte, printre care infracţiuni la legislaţia privind armele şi violenţe. El este de asemenea cunoscut pentru legături cu bande de delincvenţi", a arătat poliţia din Copenhaga.
 

×
Subiecte în articol: Copenhaga
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close