Antena 3 CNN Externe Preţul petrolului a scăzut cu 17%. Anunțul făcut de Emiratele Arabe Unite care a influențat piața

Preţul petrolului a scăzut cu 17%. Anunțul făcut de Emiratele Arabe Unite care a influențat piața

Preţul petrolului a scăzut miercuri cu până la 17%, după ce Emiratele Arabe Unite, stat membru al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a declarat că va sprijini creşterea producţiei, compensând unele dintre întreruperile de aprovizionare cauzate de sancţiunile aplicate petrolului rusesc de către SUA.

Preţul petrolului a scăzut cu 17%. Anunțul făcut de Emiratele Arabe Unite care a influențat piața
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    09 Mar 2022   •   23:01

„Noi favorizăm creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a declarat ambasadorul Yousuf Al Otaiba într-o declarație postată pe Twitter de Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Washington, potrivit Reuters.

Și Agenția Internațională pentru Energie a declarat că rezervele de petrol ar putea fi exploatate în continuare pentru a compensa întreruperea aprovizionării Rusiei.

Piața petrolului a crescut cu peste 30% de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, atingând luni un maxim de peste 139 de dolari pe baril.

SUA au interzis marți importurile de petrol și gaze din Rusia, iar Marea Britanie a declarat în aceeași zi că va renunța treptat la importurile rusești.

Rusia exportă aproximativ 7 milioane de barili de țiței și combustibil pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 7% din livrările globale, potrivit Reuters

O altă sursă potențială de aprovizionare suplimentară cu petrol este Iranul, care a purtat discuții cu puterile occidentale cu privire la reluarea acordului nuclear din 2015, la care SUA a renunțat în 2018, în timpul președinției lui Donald Trump.

×
Subiecte în articol: petrol
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close