Antena 3 CNN Externe Pretextul de care are nevoie Putin: Şefii republicilor separatiste au trimis o cerere de asistenţă militară împotriva agresiunii Kievului

Pretextul de care are nevoie Putin: Şefii republicilor separatiste au trimis o cerere de asistenţă militară împotriva agresiunii Kievului

Şefii Republicii Populare Doneţk şi Republicii Populare Lugansk( nerecunoscute la nivel internaţional) s-au adresat lui Putin cu o cerere de asistenţă la respingerea agresiunii din Ucraina, a anunţat Dmitry Peskov, secretar de presă al Kremlinului. Specialiștii susțin că aceste solicitări sunt probabil ultimul pretext pe care Rusia l-ar putea folosi pentru a lansa un atac complet asupra Ucrainei.

Pretextul de care are nevoie Putin: Şefii republicilor separatiste au trimis o cerere de asistenţă militară împotriva agresiunii Kievului
Sursa foto: Twitter/The Washington Post
de Alexandra Ionescu    |    23 Feb 2022   •   23:37

Cererea de asistenţă militară a fost trimisă seara trecută şi a fost puublictă de Kremlin în acestă seară. Nu este clar dacă Moscova a emis un răspuns pentru cele două republici.

Liderii celor două regiuni separatiste au subliniat agravarea situaţiei din Donbass şi au invocat ameninţări de la Kiev. 

Şefii RPD şi LPR Denis Puşilin şi Leonid Pasechnik i-au cerut lui Vladimir Putin să ajute la respingerea agresiunii din partea Forţelor Armate ucrainene pentru a evita victimele civile şi a preveni o catastrofă umanitară în Donbass, a precizat Dmitri Peskov, secretarul de presă al şefului Rusiei, potrivit Mediafax.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut în această săptămână independenţa a două regiuni separatiste din estul Ucrainei, susţinute de Moscova, şi a ordonat desfăşurarea de trupe ruseşti acolo pentru a "menţine pacea".

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close