Antena 3 CNN Externe Preţul corect: teroristul capturat în Mumbai avea promişi 1500 de euro

Preţul corect: teroristul capturat în Mumbai avea promişi 1500 de euro

Preţul corect: teroristul capturat în Mumbai avea promişi 1500 de euro
Sursa foto: atacator pakistanez kasab
26 Feb 2009   •   13:59

Singurul terorist capturat în viaţă după atacurile de la Mumbai a declarat anchetatorilor că i s-au promis 150.000 de rupii pakistaneze- circa 1500 de euro- pentru desfăşurarea atacurilor ce au dus la moartea a peste 170 de vieţi.
Detaliile au ieşit la iveală după ce poliţia l-a acuzat oficial pe Azam Amir Kasab de complicitate la uciderea a peste 50 de oameni în principala staţie de tren a oraşului ;i de crimă. Kasab, de 21 de ani, care a fost descris ca ?ucigaşul cu faţă copil?, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere, a fost acuzat de mai multe infracţiuni, pentru care riscă pedeapsa cu moartea dacă este găsit vinovat.
Pakistanezul a făcut parte dintr-un grup de 10 militanţi care au atacat capitala financiară a Indiei, după ce au fost antrenaţi în Pakistan de către fracţiunea teroristă Lashkar-e-Taiba, susţine poliţia.
Ancheta a mai descoprit alţi 37 de suspecţi, care ar avea o implicare în pregătirea atacului ce a vizat zece ţinte în Mumbai, printre care două hoteluri de lux şi un centru evreiesc. Numai doi dintre aceştia nu sunt pakistanezi.
Kasab a fost capturat pe 26 noiembrie, după ce el şi un complice au deschis focul în staţia Chhatrapati Shivaji , una dintre cele mai aglomerate din India.
Într-o răsturnare a negărilor anterioare, guvernul pakistanez a recunoscut luna trecută că acesta este cetăţean pakistanez şi că atacurile au fost planificate, cel puţin parţial pe teritoriul său.
Kasab a fost descris de poliţie ca fiind cel mai valoros martor pe care l-au avut, iar acesta nu a apărut la tribunal în prima zi de înfăţişare de teama unui asasinat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pakistan India
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close