Antena 3 CNN Externe Preţuri record pentru benzină la nivel mondial. Vezi cifrele oficiale

Preţuri record pentru benzină la nivel mondial. Vezi cifrele oficiale

Preţuri record pentru benzină la nivel mondial. Vezi cifrele oficiale
Sursa foto: Foto: backseatdriver.driverside.com
04 Mar 2011   •   18:35

Conflictul din Libia determină scumpirea benzinei la nivel mondial. Astfel, din Europa până în California se înregistrează preţuri record pentru combustibil, conform Bloomberg.

Conform cifrelor oficiale, preţul benzinei a atins 130,68 pence pe litru în Marea Britanie, 3,81 dolari pe galon în America, 1,544 euro în Italia, 1,697 euro în Olanda şi 1,55 euro în Germania.

Toate cifrele se apropie sau depăşesc recordurile stabilite în 2008, în momentul crizei.

În România, preţul benzinei se apropie de şase lei pe litru, iar în Bulgaria preţurile combustibililor au ajuns la cele mai ridicate niveluri din istorie, de 2,35-2,4 leva (1,2 euro) în cazul benzinei.

Şeful Rezervei Federale (Fed) americane, Ben Bernanke, a sugerat, spre deosebire de preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, că majorarea dobânzii cheie în SUA este improbabilă în viitorul apropiat, întrucât redresarea economică nu este ferm instalată.

Trichet a spus în schimb că BCE va fi "extrem de vigilentă" în privinţa inflaţiei şi că este posibilă creşterea dobânzii în aprilie, de la minimul record de 1%.

×
Subiecte în articol: benzina conflict Libia cifre
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close