x close

Preţurile la alimente vor scăpa de sub control. Omenirea se va confrunta cu o criză fără precedent

de Observator    |    31 Mai 2011   •   20:43
Preţurile la alimente vor scăpa de sub control. Omenirea se va confrunta cu o criză fără precedent 310 Foto: kittivanilli.tumblr.com
În 20 de ani alimentele vor fi de două ori mai scumpe, iar omenirea se va confrunta cu o criză fără precedent. Potrivit unui studiu internaţional, preţurile vor scăpa de sub control din cauza schimbărilor climatice, a creşterii accelerate a populaţiei şi a exploziei costurilor la combustibili.

Estul Chinei este răvăşit de secetă. Astfel de peisaje se vor înmulţi peste câţiva ani, avertizează organizaţia internaţională Oxfam. Potrivit raportului său, încălzirea globală va afecta grav recoltele. În 2030, unele alimente ar putea fi mai scumpe cu 120%, cum ar fi grâul sau chiar cu 180%, cum se estimează în cazul porumbului.

Producţia de alimente nu va face faţă nici creşterii demografice. În 2050, vor fi 9 miliarde de oameni, cu 2 miliarde mai mult ca în prezent.


Cele mai afectate de criza alimentară vor fi ţările sărace. În prezent, 925 de milioane de oameni luptă cu foametea. Până la sfârşitul anului vor fi peste un miliard, avertizează Oxfam, iar în două decenii, cifrele ar fi dezastruoase.
 


Citeşte mai multe despre:

alimente China omenire populatie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati