Antena 3 CNN Externe Previziune sumbră: Portugalia este "următoarea Grecie"

Previziune sumbră: Portugalia este "următoarea Grecie"

Previziune sumbră: Portugalia este "următoarea Grecie"
Sursa foto: Foto: businessinsider.com
18 Mar 2012   •   17:05

Directorul general al PIMCO, cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, a declarat că se aşteaptă ca Portugalia să devină "următoarea Grecie" până la sfârşitul acestui an, conform publicaţiei Der Spiegel.

De altfel, oficialul nu a lăsat loc altor scenarii. Întrebat dacă Portugalia va deveni următoarea Grecie, Mohamed El-Erian a răspuns: "Da, din păcate asta se va întâmpla".

PIMCO (Pacific Investment Management Co.) este cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, cu active în administrare de 1.360 de miliarde de dolari.

PIMCO este o divizie a grupului german de asigurări Allianz.

Economia Portugaliei se va contracta cu 3,3% în acest an, conform estimărilor oficiale. Aceasta ar fic ea mai abruptă scădere din anii 1970 încoace, cauzată în principal de măsurile de austeritate implementate de guvern.

Şeful PIMCO a spus că primul acord de finanţare externă a Portugaliei va fi insuficient, iat ţara va fi nevoită să ceară mai mulţi bani de la UE şi de la FMI.

"Va fi o dezbatere largă privind modul în care UE, creditorii, FMI şi BCE vor împărţi contribuţiile. Apoi, pieţele financiare vor deveni neliniştite, deoarece se tem de implicarea mediului privat", a arătat El-Erian.

Oficialul a declarat că anul 2012 va arăta dacă zona euro se va destrăma sau va deveni mai restrânsă, dar mai puternică.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close