Antena 3 CNN Externe Previziunea oamenilor de știință! Căldura va provoca o schimbare uluitoare: „Va fi o diferenţă de culoare notabilă”

Previziunea oamenilor de știință! Căldura va provoca o schimbare uluitoare: „Va fi o diferenţă de culoare notabilă”

Previziunea oamenilor de știință! Căldura va provoca o schimbare uluitoare: „Va fi o diferenţă de culoare notabilă”
Sursa foto: Foto: pexels.com
06 Feb 2019   •   22:14

Temperaturile în creştere vor schimba culoarea Oceanului Planetar, acesta devenind mai albastru în următoarele decenii, spun oamenii de ştiinţă de la MIT, conform unui nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că temperatura în creştere va schimba amestecul organismelor mici din apă care absorb şi reflectă lumina. Ei mai spun că acestea vor fi tot mai puţine în următoarele decenii. Acest fapt va duce la schimbarea culorii în peste jumătate din Oceanul Planetar până în 2100.

„Ceea ce am descoperit este că se va schimba culoarea, probabil nu atât de mult încât să fie percepută cu ochiul liber, dar anumiţi senzori vor putea să detecteze modificări”, a declarat Stephanie Dutkiewicz de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge (SUA) pentru BBC.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că Atlanticul de Nord va fi prima zonă în care va fi detectată modificarea, urmată de zona de sud a oceanului. „Va fi o diferenţă de culoare notabilă în 50% din Oceanul Planetar până la finalul secolului 21”, a mai spus Dutkiewicz, potrivit Nature Communications.

×
Subiecte în articol: căldură incalzire globala
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close