Antena 3 CNN Externe Prezenţa unui crucişător american în Marea Neagră, văzută ca "ameninţare" de Rusia

Prezenţa unui crucişător american în Marea Neagră, văzută ca "ameninţare" de Rusia

Prezenţa unui crucişător american în Marea Neagră, văzută ca "ameninţare" de Rusia
Sursa foto: Foto: cowart.info
12 Iun 2011   •   13:37
Rusia a protestat duminică faţă de prezenţa în Marea Neagră a unui crucişător american în cadrul unor manevre navele cu Ucraina. Conform ruşilor, citaţi de AFP, rachetele balistice ale crucişătorului constituite o "ameninţare” la adresa securităţii sale.

"Avem un anumit numãr de întrebãri privind sosirea în Marea Neagrã a crucişătorului marinei americane Monterey, echipat cu un sistem antirachetã Aegis pentru a participa la exerciţiile americano-ucrainene Sea Breeze 2011", afirmã Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Partea rusã a subliniat în mai multe rânduri cã nu va rãmâne tãcutã la apariţia unor elemente de infrastructurã strategicã americane în apropierea imediatã a frontierelor sale şi cã va considera acest lucru o ameninţare la adresa securităţii sale", adaugã diplomaţia rusã.

Sistemul Aegis de la bordul crucişătorului american este un radar care poate detecta, căuta şi urmări rachete. Proiectilele cuplate la acest radar intră, de asemenea, în arsenalul militar folosit pentru un scut antirachetă.

Moscova are dubii legate de prezenţa navei americane atât de aproape de frontierele ruseşti, în condiţiile în care manevrele cu Ucraina se referă de fapt la piraterie.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close