Antena 3 CNN Externe Premierul olandez: ”Aderarea rapidă a Ucrainei la UE amenință stabilitatea Balcanilor de Vest”

Premierul olandez: ”Aderarea rapidă a Ucrainei la UE amenință stabilitatea Balcanilor de Vest”

Prim-ministrul Olandei consideră că aderarea rapidă a Ucrainei la Uniunea Europeană prezintă riscuri pentru stabilitatea Balcanilor de Vest.

Premierul olandez: ”Aderarea rapidă a Ucrainei la UE amenință stabilitatea Balcanilor de Vest”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Mar 2022   •   09:35

Vorbind după summitul liderilor UE de vineri seară, Mark Rutte a spulberat speranțele Kievului de a adera rapid la bloc.

"Aderarea la UE este un proces. Nu există o procedură de aderare accelerată. Dacă am face asta, am transforma procesul de aderare într-un proces politic, iar acest lucru nu ar trebui să se întâmple", a spus el.

Rutte este îngrijorat că acordarea Ucrainei unui rol privilegiat în aderarea la UE va provoca o dezamăgire serioasă în rândul altor țări care doresc să adere la bloc și care sunt în proces de mult timp.

"Riscul unei astfel de accelerari este ca stabilitatea în Balcanii de Vest să fie în pericol, deoarece există țări care doresc aderarea: Macedonia de Nord, Albania. Aceasta este o problemă foarte sensibilă", a spus el.

Președintele Volodimir Zelenski a publicat informații despre statele  care, în discuții închise, și-au exprimat scepticismul cu privire la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și cei care au ezitat în această problemă, potrivit Pravda.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close