Antena 3 CNN Externe Prima arestare pentru agresiune sexuală în cazul violenţelor comise la Koln din noaptea de Anul Nou

Prima arestare pentru agresiune sexuală în cazul violenţelor comise la Koln din noaptea de Anul Nou

Prima arestare pentru agresiune sexuală în cazul violenţelor comise la Koln din noaptea de Anul Nou
18 Ian 2016   •   18:56

Un solicitant de azil în vârstă de 26 de ani, cu cetăţenie algeriană, a devenit luni prima persoană arestată pentru agresiune sexuală în cazul violenţelor comise la Koln în noaptea de Anul Nou, scandal care a determinat Germania să pună sub semnul întrebării politica sa extrem de permisivă faţă de migranţi, relatează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

Bărbatul, care este acuzat şi de furt, se presupune că făcea partea dintr-un grup de nord-africani care au încercuit, au agresat sexual şi au tâlhărit femei în noaptea de 31 decembrie 2015 în apropiere de gara centrală din Koln (vestul Germaniei).

Suspectul a fost arestat împreună cu un alt solicitant de azil de naţionalitate algeriană, în vârstă de 22 de ani, care este acuzat de furt în noaptea în cauză. Cei doi erau rezidenţi ai unui centru de refugiaţi din Kerpen, oraş situat la vest de Koln.

Sute de femei au reclamat la poliţie faptul că au fost agresate sexual şi tâlhărite în noaptea de Anul Nou în apropierea principalei gări din Koln, de către bărbaţi, în mare majoritate de origine nord-africană.

În urma acestui scandal, poliţia din Koln anchetează în prezent 21 de persoane, printre care opt sunt arestate. Majoritatea sunt bărbaţi acuzaţi că au furat bunuri precum telefoane mobile.

Atacuri similare, dar de amplitudine mai mică, au avut loc în noaptea de 31 decembrie şi în alte oraşe germane, precum Hamburg şi Stuttgart.

Agresiunile de la Koln, Hamburg şi Stuttgart au relansat dezbaterea internă din Germania despre politica Berlinului în domeniul imigraţiei, în contextul în care ţara a primit anul trecut 1,1 milioane de imigranţi.

În faţa presiunilor crescânde atât din partea opoziţiei, cât şi a Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), cancelarul Angela Merkel a adoptat un ton mai dur, susţinând că solicitanţii de azil condamnaţi de justiţie, chiar şi cu suspendare, trebuie să fie expulzaţi din Germania.

×
Subiecte în articol: arestare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close