Antena 3 CNN Externe Prima casătorie între două persoane de acelaşi sex din Rusia

Prima casătorie între două persoane de acelaşi sex din Rusia

Prima casătorie între două persoane de acelaşi sex din Rusia
Sursa foto: Foto: VK.com
09 Noi 2014   •   23:47

O femeie şi o transsexuală s-au căsătorit în mod oficial la Sankt Petersburg, aceasta fiind prima căsătorie a unui "cuplu homosexual" în Rusia, o ţară în care uniunile între persoane de acelaşi sex sunt interzise, relatează AFP.

Căsătoria a fost posibilă deoarece una dintre cele două tinere este o transsexuală. Ea urmează în prezent un tratament hormonal pentru a deveni femeie, dar are un paşaport în care scrie că este de sex masculin.

"Căsătoria acestui cuplu homosexual (...) a putut avea loc, evident, pentru că una dintre cele două tinere căsătorite este bărbat, potrivit paşaportului. Deci, în mod oficial este o căsătorie între un bărbat şi o femeie. Dar, de facto, este o căsătorie între două femei", a anunţat ONG-ul Vîhod, care apără drepturile homosexualilor.

"Este o premieră în Rusia", a adăugat organizaţia.

"Este o insultă faţă de familiile ruse. Intenţionez să cer anularea acestei căsătorii", a reacţionat Vitali Milonov, un deputat local.

Rusia, o ţară în care homosexualitatea era considerată o infracţiune penală până în 1991 şi o boală mentală până în 1999, a adoptat anul trecut o lege care pedepseşte cu amendă şi închisoarea orice faptă de "propagandă" homosexuală şi de pedofilie în faţa unui minor.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close