Antena 3 Externe Prima centrală care absoarbe emisiile în loc să le producă a devenit o realitate - VIDEO

Prima centrală care absoarbe emisiile în loc să le producă a devenit o realitate - VIDEO

18 Oct 2017   •   18:52
Prima centrală care absoarbe emisiile în loc să le producă a devenit o realitate - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com

O centrală electrică din Hellisheiði, Islanda, nu doar că nu produce emisii, ci şi absoarbe. Inovația geoinginerească va fi esenţială pentru lupta împotriva schimbărilor climatice şi poate asigura supravieţuirea energiei obţinută cu ajutorul combustibililor fosili.

Specialiştii au numit această invenţie „centrala care produce emisii negative”, având capacitatea să absoarbă mai mult CO2 decât produce, scrie Futurism.

Centrala din Islanda produce doar o treime din energia unei termocentrale pe cărbune obişnuite, dar reuşeşte să absoarbă şi să depoziteze sub pământ mai mult decât emite cu ajutorul unui perete de ventilatoare care absorb aerul, filtrează dioxidul de carbon pe care îl injectează în apă care apoi este pompat în pământ unde devine solid.

Procesul este simplu, produce o cantitate decentă de energie şi ajută la lupta împotriva poluării. Totuşi, printre atât de multe beneficii, există un mare impediment: costul ridicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close