Antena 3 CNN Externe Prima companie aeriană care intră în faliment din cauza coronavirusului

Prima companie aeriană care intră în faliment din cauza coronavirusului

Frica de coronavirus începe să facă ravagii și printre transportatorii aerieni, o companie intrând deja în faliment din cauza cererii tot mai mici de călătorii.

Prima companie aeriană care intră în faliment din cauza coronavirusului
05 Mar 2020   •   07:36

2,000 de persoane vor rămâne fără loc de muncă după ce compania Flybe urmează să intre în faliment, în doar câteva ore. Transportatorul a declarat că, în mare parte, falimentul vine în urma impactului epidemiei de coronavirus. Acesta declară că cererea călătoriilor în ultima vreme a scăzut dramatic din cauza bolii. 

Compania a reușit să evite prăbușirea financiară în luna ianuarie, însă acum, căutările pentru sprijin financiar au eșuat total, scrie Mediafax

Site-ul companiei deja nu mai este funcțional. Acesta poartă un mesaj care precizează „Acest link nu mai este live”.

Pasagerii care s-au îmbarcat miercuri seară la Glasgow, cu destinația Birmingham, au trebuit să debarce, după ce zborul a fost anulat, din cauza unei „probleme cu combustibilul”.

Pasagerii care aveau programate zboruri pentru joi așteaptă confirmarea că nu vor putea zbura.

Problemele transportatorului au început încă de anul trecut, fiind astfel cumpărat de un consorțiu care include Virgin Atlantic.  În ianuarie, noii proprietari au declarat că vor furniza 30 de milioane de lire sterline pentru a menține compania pe linia de plutire, dar au făcut apel la guvern pentru sprijin suplimentar.

Deși problemele financiare ale companiei erau deja publice, o sursă din cadul companiei a declarat pentru BBC că impactul coronavirusului asupra industriei de călătorii a „înrăutățit situația”.

×
Subiecte în articol: coronavirus companie aeriana faliment
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close