Antena 3 CNN Externe Prima decizie controversată luată de Macron. Cine a fost numit în fruntea unui minister cheie

Prima decizie controversată luată de Macron. Cine a fost numit în fruntea unui minister cheie

Prima decizie controversată luată de Macron. Cine a fost numit în fruntea unui minister cheie
Sursa foto: Foto: Facebook/ Emmanuel Macron
de S.T.    |    18 Mai 2017   •   15:09

Dubla campioană olimpică de scrimă Laura Flessel (46 ani) a fost numită, miercuri, ministrul Sporturilor în Franţa în guvernul lui Edouard Philippe, informează cotidianul L'Equipe.

Dubla campioană olimpică de scrimă, specialistă la spadă, Laura Flessel-Colovic, de cinci ori medaliată la Jocuri, de şase ori campioană mondială şi o dată europeană, a fost numită ministrul Sporturilor.

Calificată pentru a 5-a oară la Jocuri, în 2012 la Londra, ea a fost purtătoarea de drapel a echipei Franţei la ceremonia de deschidere din 27 iulie şi la cea de închidere din 12 august. Supranumită „viespea” pentru modul specific în care îşi ataca adversarele la picior, ea este cea mai decorată scrimeră franceză.

Laura Flessel, născută pe 6 noiembrie 1971 în Guadelupa, la Pointe-a-Pitre, s-a retras din activitatea competiţională în 2012, după Jocurile Olimpice.

În 2002, cu două zile înainte de Mondiale, aceasta a dezvăluit că a fost testată pozitiv în cadrul unul control antidoping.

Cauza acestei testări pozitive a reprezentat-o coramina din cadrul unor tablete de glucoză. Fosta spadasină a pledat ca fiind nevinovată şi a susţinut că acele medicamente i-au fost prescrise de un fizioterapeut pentru o perioadă temporară.

În urma acestei situaţii, fosta sportivă a primit trei luni de suspendare. 

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close