Prima femeie musulmană devenită judecător în SUA, găsită moartă în râul Hudson

de A.M.P    |    13 Apr 2017   •   18:54
Prima femeie musulmană devenită judecător în SUA, găsită moartă în râul Hudson Foto:Sheila Abdus-Salaam/Twitter

Un judecător la cea mai înaltă instanţă din New York, Sheila Abdus-Salaam, prima femeie afro-americană numită la Curtea de Apel a statului şi prima musulmană judecător, a fost descoperită decedată în râul Hudson, au anunţat autorităţile citate de New York Times, scrie news.ro.

Ofiţerii de la Departamentul Portuar al Poliţiei din New York a fost contactat miercuri, în jurul orei locale 13.45 (20.45 ora României), că o persoană pluteşte în zona Manhattanului. Victima, care s-a dovedit a fi judecătoarea în vârstă de 65 de ani, a fost scoasă din apă şi dusă pe ţărm, unde medicii nu au putut decât să constate decesul.

Poliţia anchetează cum a ajuns femeia în râu, dar deocamdată nu există semne ale unei agresiuni. Soţul său a identificat cadavrul.

Începând din 2013, Abdus-Salaam a devenit unul dintre cei şapte judecători care servesc la Curtea de Apel a statului New York. Anterior, ea a fost timp de patru ani un judecător asociat la o divizie a Curţii Supreme din stat, iar timp de 15 ani a fost reprezentant pentru Manhattan al Curţii Supreme a New Yorkului. Ea a lucrat şi ca avocat.

 

Parteneri
x close