Antena 3 Externe Prima femeie premier din Suedia, Magdalena Andersson, a demisionat la doar câteva ore după ce a fost aleasă

Prima femeie premier din Suedia, Magdalena Andersson, a demisionat la doar câteva ore după ce a fost aleasă

de Mia Lungu    |    24 Noi 2021   •   20:56
Prima femeie premier din Suedia, Magdalena Andersson, a demisionat la doar câteva ore după ce a fost aleasă
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, a demisionat, miercuri seară, la doar câteva ore după ce fusese aleasă în această funcţie, după retragerea unui partener de coaliţie şi respingerea proiectului de buget de către Parlament.

Magdalena Andersson a devenit prima femeie premier al Suediei miercuri la prânz. Însă proiectul de buget pe care Magdalena Andersson, liderul Partidului Social-Democrat, l-a propus a fost respins de Parlamentul de la Stockholm, iar Partidul Verzilor s-a retras din coaliţia guvernamentală.

Parlamentul de la Stockholm a aprobat un proiect bugetar alternativ, elaborat de formaţiuni de opoziţie, printre care se numără partidul de extremă-dreapta Democraţii Suedezi (SD).

Ca reacţie, Magdalena Andersson l-a anunţat miercuri seară pe preşedintele Parlamentului, Andreas Norlén, că demisionează din funcţia de prim-ministru, semnalând că s-ar putea să vrea să fie aleasă din nou în acest post peste o anumită perioadă, conform publicaţiei Bild.

"Pentru mine, este vorba de respect, dar nici nu vreau să conduc un guvern în care ar putea apărea dubii asupra legitimităţii. Există o practică de tip constituţional că un guvern de coaliţie trebuie să demisioneze dacă se retrage un partid din coaliţie", a afirmat Magdalena Andersson, citată de site-ul Politico.eu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close