Antena 3 CNN Externe Prima lovitură pe care Obama o primeşte din partea republicanilor: "Ar fi o eroare gravă"

Prima lovitură pe care Obama o primeşte din partea republicanilor: "Ar fi o eroare gravă"

Prima lovitură pe care Obama o primeşte din partea republicanilor: "Ar fi o eroare gravă"
de O.P.    |    06 Noi 2014   •   09:29

Liderul republicanilor din Senat Mitch McConnell, considerat învingătorul alegerilor de la jumătatea mandatului, l-a avertizat miercuri pe Barack Obama să nu acţioneze unilateral în privinţa imigraţiei clandestine, prezentând totodată domeniile unor posibile colaborări, relatează AFP.

"Ar fi o eroare gravă ca preşedintele să facă lucruri unilateral în domeniul imigraţiei", a declarat senatorul McConnell într-o conferinţă de presă la Louisville, în Kentucky. "Ar agita un steag roşu să ne spună: pentru că nu faceţi ce vreau, voi face (acest lucru) singur", a spus el.

Barack Obama a declarat în vară că va acţiona prin decret pentru a compensa blocarea reformei sistemului imigraţiei în Congres, o iniţiativă care ar putea include regularizări masive, dar care a fost amânată după alegeri.

Însă McConnell a enumerat proiecte legislative propice unei cooperări între Congres, de-acum controlat în întregime de către republicani, şi Casa Albă, şi anume o reformă fiscală şi ratificarea tratatelor de liber-schimb, aflate în stadiu de negociere cu Uniunea Europeană (T-TIP) şi 11 ţări asiatice (TTP).

Cei doi au vorbit la telefon miercuri, a spus senatorul republican.

McConnell a evocat, de asemenea, proiecte legislative republicane mai puţin susceptibile de un consens, ca măsuri în vederea creşterii producţiei petroliere, independenţa energetică şi construirea oleoductului Keystone XL între Canada şi Golful Mexic.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close