Antena 3 CNN Externe Prima şedinţă a noului Parlament Moldovean a durat 20 de minute. Alegerea preşedintelui, amânată

Prima şedinţă a noului Parlament Moldovean a durat 20 de minute. Alegerea preşedintelui, amânată

Prima şedinţă a noului Parlament Moldovean a durat 20 de minute. Alegerea preşedintelui, amânată
Sursa foto: parlament moldovean
05 Mai 2009   •   19:00

Prima şedinţă a noului Parlament, de la Chişinău, a durat mai puţin de jumătate de ceas. Preşedintele Curţii Constituţionale, a prezentat un scurt raport referitor la rezultatele alegerilor. În schimb, alegerea preşedintelui Parlamentului, vicepreşedinţilor şi a comisiilor parlamentare a fost amânată pentru dată de 12 mai, când va avea loc următoarea întălnire. Şedinţa a fost prezidată, ca şi în urmă cu patru ani, de comunistul Ivan Călin, cel mai vârstnic parlamentar.

Noul Parlament al Republicii Moldova s-a reunit într-o şedinţă care a durat doar 20 de minute. Partidul Comuniştilor a decis să amâne cu o săptămână alegerea conducerii Parlamentului, până pe 12 mai. Potrivit reprezentanţilor opoziţiei, comuniştii au luat această decizie deoarece sunt în căutarea unui vot care le lipseşte pentru alegerea şefului statului.

Pe reprezentanţii opoziţiei i-a nemulţumit şi felul în care s-a desfăşurat prima şedinţă a Parlamentului, prezidată, ca şi în urmă cu patru ani, de comunistul Ivan Călin, cel mai vârstnic parlamentar. Acesta a acuzat membrii opoziţiei de puci şi că au dorit să anexeze ţara la România. Nici subiectul legat de fraudarea alegerilor nu a fost pe placul decanului de vârstă.

Partidele de opoziţie moldovene susţin că nu vor vota şi nu vor înainta candidaturi pentru funcţiile din Parlament şi sunt în continuare decise să nu participe nici la alegerea şefului statului, pentru a provoca alegeri anticipate. Pe de altă parte, comuniştii spun însă că alegerea preşedintelui Parlamentului nu a avut loc pentru că acest lucru nu era planificat şi că şedinţa de constituire s-a desfăşurat în conformitate cu Regulamentul Parlamentului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Republica Moldova parlament presedinte
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close