Antena 3 CNN Externe Prima ţară din lume care a interzis magazinelor să mai folosească pungi de plastic pentru fructe şi legume

Prima ţară din lume care a interzis magazinelor să mai folosească pungi de plastic pentru fructe şi legume

Măsura împotriva plasticului de unică folosință, care a intrat în vigoare sâmbătă, face parte dintr-o campanie guvernamentală mai largă menită să reducă deșeurile prea mari. Iată în ce ţară se aplică.

Prima ţară din lume care a interzis magazinelor să mai folosească pungi de plastic pentru fructe şi legume
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    03 Iul 2023   •   22:16

S-a întâmplat în Noua Zeelandă, acolo unde autorităţile au adoptat o măsură fără precedent, mai ales în magazine.

Motivul ar fi cantitatea prea mare de deșeuri din plastic cu care ţara se confruntă anual.

Potrivit ministerului Mediului, măsura aplicată mai ales în zona de fructe şi legume a magazinelor poate împiedica utilizarea a 150 de milioane de pungi de plastic pe an.

În acest context, unele supermarketuri care operează peste 185 de magazine în toată țara, au început să vândă pungi reutilizabile din plasă din poliester.

Astfel, compania speră că acest lucru va încuraja cumpărătorii să folosească pungi reutilizabile pentru fructe și legume.

„Știm că schimbarea este grea și oamenilor le va lua puțin timp pentru acomodare. (...) „Avem niște clienți morocănoși cu privire la acest aspect”, a spus Catherine Langabeer, șefa de sustenabilitate la Countdown, citată de dcnews.ro

Măsura a fost dezbătută şi de critici care sunt de părere că oamenii vor începe să se reorienteze spre pungile de hârtie unică folosință, care sunt încă disponibile în supermarketuri.

Însă Guvernul Noii Zeelande este optimist că oamenii vor înțelege beneficiile măsurii, mai ales că de-a lungul timpului ţara a făcut progrese cu privire la alte inițiative de combatere a schimbărilor climatice.

 

×
Subiecte în articol: fructe legume
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close