Antena 3 CNN Externe Prima universitate în aer liber s-a deschis în Spania. Cum au protestat profesorii spanioli faţă de măsurile de austeriate

Prima universitate în aer liber s-a deschis în Spania. Cum au protestat profesorii spanioli faţă de măsurile de austeriate

Prima universitate în aer liber s-a deschis în Spania. Cum au protestat profesorii spanioli faţă de măsurile de austeriate
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
29 Noi 2012   •   07:28

În Spania s-a deschis prima universitate în aer liber. Peste o sută de profesori au predat cursurile pe străzile din Madrid. A fost modul lor de protest faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern.

Profesorii unei universităţi din Madrid au început în urmă cu câteva zile să îşi predea cursurile pe străzile oraşului. Iniţiativa a adunat tot mai mulţi adepţi. Mii de studenţi au luat parte la cursurile în aer liber. Dascălii vor să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor din sistemul de educaţie spaniol.

Tinerii spanioli sunt nemulţumiţi de scăderea bugetului destinat educaţiei. Unii se tem chiar că, în curând, universităţile publice din întreaga Spanie se vor închide din lipsă de fonduri.

Mulţi studenţi nu vor avea acces la studii universitare. Cursurile la universitate vor fi doar pentru cei bogaţi. Asta se va întâmpla. Este sfârşitul educaţiei universitare publice şi acest lucru se întâmplă deja.

Profesorii spun că elevii lor au fost foarte receptivi la această iniţiativă. Cu toate acestea guvernul pare să nu dea ascultare cererilor lor, aşa că atât dascălii cât şi studenţii sunt pregătiţi să iasă din nou în stradă pentru a-şi cere drepturile.






×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close