Antena 3 CNN Externe Prima zi a lui Charles al III-lea ca rege al Marii Britanii | Transmisiune în direct cu Maria Coman, trimisul special Antena 3 la Londra

Prima zi a lui Charles al III-lea ca rege al Marii Britanii | Transmisiune în direct cu Maria Coman, trimisul special Antena 3 la Londra

Regele Charles al III-lea este la Palatul Buckingham, unde are programată o serie de întâlniri și audiențe. Noul rege discută, printre alții, cu arhiepiscopul de Canterbury, dar și cu decanul de Westminster. Premierul Liz Truss este însă la Parlamentul din Londra, acolo unde toți parlamentarii jură credință regelui Charles al III-lea.

Prima zi a lui Charles al III-lea ca rege al Marii Britanii | Transmisiune în direct cu Maria Coman, trimisul special Antena 3 la Londra
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Sep 2022   •   16:54

”Încoronarea poate să aibă loc și în aproximativ un an de acum înainte, așa s-a întâmplat în cazul reginei Elisabeta a II-a. Aceasta a fost încoronată la un an de zile după ce a murit tatăl ei.

Prima zi putem spune, a domniei lui Charles al III-lea, aici, în Marea Britanie, pentru că de la momentul proclamării sale oficiale, de la balconul Palatului St. James și-a intrat în atribuții.

Și vedem asta și după agenda extrem de încărcată pe care o are în această după-amiază, o după-amiază de sâmbătă, dar cu extrem de multe reuniuni și cu multe discuții pe care le are în acest moment. Și a intrat în pâine, începe să-și completeze agenda de rege, nu de prinț de Wales, cum s-a întâmplat până acum, și sunt foarte multe lucruri de stabilit și de discutat.

Problema energetică este una care trebuie discutată, trebuie discutate și stabilite detaliile înmormântării reginei Elisabeta a II-a. Nu s-a anunțat deocamdată nimic public, dar cea mai vehiculată dată, să spunem, este cea de 19 septembrie.

Așadar, luna viitoare când, atenție, va fi vacanță pentru britanici, va fi zi liberă. Am fost și în zona în care sunt aduse acele buchete de flori de către cei care vor să-i aducă un omagiu Elisabetei a II-a și este incredibil ce atmosferă este acolo și câtă emoție pozitivă, deși vorbim despre un eveniment trist, pentru că oamenii au venit cu sufletul deschis, au venit să aducă acest omagiu și să fie acolo alături de familia regală și pentru sufletul lor”, a spus Maria Coman, trimisul special Antena 3 la Londra.

×
Subiecte în articol: Charles al III-lea Maria Coman
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close