Antena 3 CNN Externe O primăriță din Italia a emis o ordonanță prin care le interzice localnicilor să se îmbolnăvească. Reacţia oamenilor

O primăriță din Italia a emis o ordonanță prin care le interzice localnicilor să se îmbolnăvească. Reacţia oamenilor

Stefania Piras, primărița din localitatea italiană Oniferi, a decis să emită o ordonanță prin care le interzice locuitorilor să se îmbolnăvească. Măsura vine ca o formă de protest față de indiferența autorității sanitare din regiune care nu a răspuns solicitării edilului de a le transfera un medic.

O primăriță din Italia a emis o ordonanță prin care le interzice localnicilor să se îmbolnăvească. Reacţia oamenilor
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    03 Feb 2021   •   23:00

Locuitorii din Oniferi, provincia Nuoro de pe insula Sardinia, Italia, mulţii dintre ei bătrâni, nu mai au voie să se îmbolnăvească pentru că, în plină criză sanitară, autorităţile nu au reuşit să găsească un medic dispus să asiste cele 887 de suflete.

"De luni întregi cerem să ne fie desemnat un medic, dar nu ne ascultă nimeni. Aici situația e la limită”, spune primărița italiancă.

Potrivit presei locale, medicul, care lucra la clinica din Oniferi, a decis să plece din localitate acum câteva luni, şi localitatea a rămas fără medic. De atunci s-au găsit doar soluţii pe termen scurt prin intervenţia unor medici proaspăt absolvenţi.

 Primarul Stefania Piras: "Sper că acest gest va trimite în depărtare ecopul disperării noastre"

Cu toate acestea, autorităţile responsabile de sănătatea publică din Sardinia nu a făcut nici un demens în acest sens, motiv pentru care primărița a decis să emită o ordonanță, în semn de protest, prin care le interzice locuitorilor să se îmbolnăvească.

"Ar fi frumos să fie de ajuns asta pentru ca oamenii să nu se îmbolnăvească, dar sperăm că va fi de folos măcar pentru a trimite în depărtare ecoul disperării noastre”, a mai adăugat Stefania Piras.

Chiar dacă măsura pare dură, localnicii susţin demenesul primăriţei şi speră ca acest gest să rezolve în cel mai scurt timp problema.

 

 

×
Subiecte în articol: ordonanta pandemie COVID-19
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close