Antena 3 CNN Externe Primarul Kievului: "Este cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial"

Primarul Kievului: "Este cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial"

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, antenţionează locuitorii din Kiev spunând că urmează o iarnă grea din cauza distrugerii de către forțele invadatoare ruse a infrastructurii.

Primarul Kievului: "Este cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial"
Sursa foto: Facebook Vitali Kliciko
de Ştefan Petrică    |    23 Noi 2022   •   15:04

După atacurile rusești, orașul trebuie să se aștepte la „cel mai rău scenariu", întreruperi de curent, temperaturi scăzute, care vor impune evacuarea unei părţi din populaţie, a declarat primarul Kievului.

„Este cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial", a afirmat edilul pentru ziarul german Bild.

Vitali Kliciko l-a învinuit pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să-i terorizeze pe oameni şi să-i facă să îngheţe.

„Putin vrea să-i terorizeze pe oameni, să-i facă să îngheţe, fără lumină", pentru a crea presiune asupra preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus Kliciko.

 „Însă nu se va întâmpla una ca asta. Impresia mea este că oamenii vor fi doar mai furioşi, mai hotărâţi. Nu vom muri şi nu vom fugi cum vrea Putin”, a mai menționat el.

În plus, edilul a solicitat Germaniei să trimită urgent generatoare, îmbrăcăminte de protecţie şi ajutoare umanitare, pe lângă armamentul pentru apărare.

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina Vitali Kliciko
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close