Antena 3 CNN Externe Primarul Kievului, interviu în exclusivitate pentru Antena 3: ”Ucrainenii nu își apără doar țara, ci întreaga lume democratică”

Primarul Kievului, interviu în exclusivitate pentru Antena 3: ”Ucrainenii nu își apără doar țara, ci întreaga lume democratică”

Războiul pornit de Vladimir Putin constituie un pericol pentru întreaga lume democratică, avertizează primarul Kievului, într-un interviu acordat în exclusivitate Sabrinei Preda.

Primarul Kievului, interviu în exclusivitate pentru Antena 3: ”Ucrainenii nu își apără doar țara, ci întreaga lume democratică”
Sursa foto: Antena 3
de Sabrina Preda    |    17 Iun 2022   •   15:15

Aflat pe câmpul de luptă încăă din prima zia războiului, fostul luptător cere imperativ arme defensive pentru a opri atacul rușilor, în condițiile în care, spune el, Ucraina luptă pentru toată Europa.

”Vizita liderilor Europeni în Ucraina are un statut simbolic și constituie un important semnal pentru întreaga lume. Au avut ocazia să vadă cu ochii lor dezastrul din Bucha sau Irpin.

Nu este vorba de război, războiul are propriile reguli, este vorba de genocid. Mii de civili au fost uciși. Zi de zi.

Trebuie să facem totul pentru a opri războiul. Iar mesajul pe care îl transmitem tuturor liderilor este acesta: ucrainenii nu își apără doar orașele, nu ne apără doar țara, ci întreaga lume democratică.

Motivul acestui război fără sens este acela de a stăvili dorința ucrainenilor de a face parte din societatea europeană, de a ne construi statul pe baza valorilor europene”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close