Antena 3 CNN Externe Primarul din Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri

Primarul din Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, a fost răpit de ruși pe data de 11 martie. Edilul a fost eliberat miercuri în schimbul a nouă prizonieri.

Primarul din Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri
Sursa foto: Twitter/ Nexta
de Cerasela Stafie    |    17 Mar 2022   •   21:58

Secretarul de presă a Președinției Ucrainei fost cel care a transmis informația: ”Ivan Fedorov a fost eliberat din captivitate... În schimbul lui, Rusia a primit nouă soldați capturați, care erau născuți în 2002 și 2003. Practic, erau niște copii”, scrie The Guardian.

Edilul a fost capturat de forțele ruse în momentul în care se afla în centrul de criză al oraşului, pentru a se ocupa de problemele de aprovizionare. Momentul în care trupele de la Moscova îl înconjoară a fost surprins de camerele de supraveghere și distribuit în mediul online.

Ucraineni au reușit să-l elibereze la data de 16 martie. Președintele Volodimir Zelenki l-a decorat pe primar cu Ordinul pentru curaj, gradul III.

Fedorov și-a exprimat recunoștința pentru că nu a fost lăsat pe mâna rușilor:  ”mulţumesc că nu m-aţi abandonat. Am nevoie de o zi sau două pentru a mă recupera şi apoi vă stau la dispoziţie pentru a contribui la victoria noastră”

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close