Antena 3 CNN Externe Primăria unui oraş francez a construit un zid în mijlocul străzii pentru a descuraja furtul din locuinţe

Primăria unui oraş francez a construit un zid în mijlocul străzii pentru a descuraja furtul din locuinţe

Primăria unui oraş francez a construit un zid în mijlocul străzii pentru a descuraja furtul din locuinţe
06 Feb 2015   •   14:20

Un primar din nordul Franţei a luat o măsură bizară împotriva spărgătorilor de locuinţe şi a dispus ridicarea unui zid de piatră pe una dintre străzile oraşului.
Zidul are înălţimea de un metru şi a stârnit controverse în rândul localnicilor, care au semnat o petiţie împotiva acestei iniţiative considerată prea drastică.

Construcţia a fost ridicată în localitatea Hénin-Beaumont, regiunea Pas-de-Calais şi, aşa cum se vede în fotografia de mai jos, blochează în totalitate traficul.


Acest proiect a fost realizat la iniţiativa primarului Steeve Briois, membru al partidului Frontul Naţional Francez, după cum informează publicaţia La Voix du Nord.

"Este un simplu plan urbanistic, care a fost aprobat de 70-80% din populaţia cartierului", precizează consiliul local din urbe, interpelat de Le Figaro.

În apărarea proiectului său, Briois scrie pe blogul personal: "Decizia a fost luată după ce doi spărgători de case au înjunghiat un bărbat în propria sa locuinţă. Printre multe răni suferite, victima a fost lovită cu cuţitul şi în cap. Atunci, 200 de rezidenţi s-au întâlnit pentru a găsi o soluţie urgentă în faţa acestei situaţii intolerabile"
Potrivit primarului, "siguranţa concitadinilor este o prioritate şi nu voi ceda presiunilor"

Însă mulţi locuitori nu sunt deloc mulţumiţi de această iniţiativă, fiind obligaţi acum să ocolească pentru a ajunge la casele lor.
O femeie, a cărei soră locuieşte acum "în spatele zidului", se plânge că din cauza zidului iroseşte 10 minute pentru a ajunge la casa acesteia, faţă de un minut, maxim două, atât cât făcea înainte de ridicarea zidului.

"Soţul meu trebuie să facă acum un ocol de opt kilometri pentru a ajunge la locul său de muncă. Nu cred că acest zid poate fi o soluţie reală în faţa hoţilor", spune o altă localnică, citată de Le Figaro.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close