Antena 3 CNN Externe Primarul Atenei a fost „agresat fizic” de sindicalişti

Primarul Atenei a fost „agresat fizic” de sindicalişti

Primarul Atenei a fost „agresat fizic” de sindicalişti
de M.T.    |    08 Iul 2013   •   10:51

Primarul Atenei Georgios Kaminis a fost „agresat fizic", duminică, de presupuşi sindicalişti ce protestau faţă de noul val de concedieri, informează AFP, citată de Agerpres.

Kaminis tocmai plecase de la o întâlnire a primarilor în capitala greacă în timp ce a fost apostrofat şi lovit de participanţi la o acţiune sindicală de masă pentru a denunţa punerea în aplicare a disponibilizărilor în cadrul unui plan de austeritate implementat în Grecia pentru a restabili economia, potrivit mass-media.

Biroul primarului a declarat, fără a oferi alte detalii, că el a fost „agresat fizic" şi a acuzat sindicatul angajaţilor primăriei că îi conduce pe membrii săi pe „o pantă periculoasă".

Georgios Kaminis, care nu ar avea răni grave, a fost supus unor scurte examene la spital.

Duminică, Grecia a declarat că este aproape de un acord cu UE şi FMI cu privire la reducerea numărului de locuri de muncă în sectorul public, ceea ce ar deschide calea unei noi tranşe de împrumut de 8,1 miliarde de euro, mai notează AFP.

Experţii UE, Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional cer Atenei garanţii asupra suprimării de locuri de muncă în sectorul public şi în legătură cu disciplina fiscală.

Un acord cu creditorii Greciei, reuniţi în cadrul aşa-numitei "troica" (UE-BCE-FMI), este indispensabil înainte de reuniunea Eurogrupului de luni.

Pentru a rămâne sub perfuzie, Grecia s-a angajat să elimine 4.000 de locuri de muncă în sectorul public până la sfârşitul anului şi să impună transferarea a 25.000 de agenţi ai administraţiei sale supraîncărcate.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close