Antena 3 CNN Externe Primarul Chişinăului, dat în judecată din cauza eutanasierii câinilor maidanezi

Primarul Chişinăului, dat în judecată din cauza eutanasierii câinilor maidanezi

Primarul Chişinăului, dat în judecată din cauza eutanasierii câinilor maidanezi
06 Mai 2010   •   17:13


O asociaţie pentru protecţia animalelor îi cere în instanţă primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, să oprească acţiunile de eutanasiere a câinilor. Potrivit Mediafax, cererea de trimitere în judecată a fost depusă, miercuri, la Curtea de Apel.

"Prin judecată, dorim să-i spunem că eutanasierea nu este o soluţie", a declarat avocatul asociaţiei care a intentat procesul, citat de sursa precizată.

Reprezentanţii asociaţiei cer obligarea lui Chirtoacă de a prezenta un plan referitor la sterilizarea, în 2010, a câinilor fără stăpân. De asemenea, ei cer că edilul să organizeze o dezbatere publică pe această temă.

La rândul său, primarul Chişinăului recomandă asociaţiei să ajute Primăria să soluţioneze problema maidanezilor. Chirtoacă a declarat că urmează să fie construit un adăpost pentru câinii comunitari în următoarele câteva luni.

În momentul de faţă, câinii fără stăpân care sunt luaţi de pe străzile Chişinăului sunt ţinuţi într-un adăpost improvizat situat la periferia Chişinăului şi eutanasiaţi în cazul în care nu sunt revendicaţi în termen de zece zile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chisinau eutanasiere primar caini maidanezi
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close