Antena 3 CNN Externe Primarul din New York susţine un al doilea mandat al lui Obama la Casa Albă

Primarul din New York susţine un al doilea mandat al lui Obama la Casa Albă

Primarul din New York susţine un al doilea mandat al lui Obama la Casa Albă
02 Noi 2012   •   13:41

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a câştigat de partea sa o altă persoană de notorietate, după ce fostul secretar de stat,  generalul Colin Powell, a anunţat sprijinul său pentru actuala administraţie de la Washgington.
De data aceasta este vorba de primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, care spune că schimbările climatice sunt principalul motiv pentru care îl susţine pe Obama.

"Fenomenele meteorologice extreme, tot mai dese, cu care ne confruntăm în ultimul timp ar trebui să ne dea de gândit. Sunt de părere că toţi liderii mondiali ar trebui să treacă la acţiune", a scris edilul în  Bloomberg View.

În vreme ce Obama a luat măsuri de reducere a consumului de carbon, Bloomberg susţine că Mitt Romney, candidatul republican la alegeri, a ignorat iniţiativele de protejare a mediului încă de cînd ocupa poziţia de guvernator al statului Massachusetts.

Primarul New York-ului a menţionat că sprijinul public pentru Obama se datorează şi politicii acestuia faţă de căsătoria între persoanele de acelaşi sex sau de dreptul legal al oricărei femei în ceea ce priveşte avortul.

Bloomberg, care este independent, a cochetat în trecut cu ambele partide din SUA, atât cu Democraţii cât şi cu Republicanii. La alegerile din 2008, Bloomberg a preferat să ocupe o poziţie neutră şi nu a susţinut nici un candidat.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close