Antena 3 Externe Primarul din Salonic, în stare gravă la spital. A fost bătut de extremiști

Primarul din Salonic, în stare gravă la spital. A fost bătut de extremiști

20 Mai 2018   •   12:05
Primarul din Salonic, în stare gravă la spital. A fost bătut de extremiști

Primarul din Salonic, al doilea oraş din Grecia, a fost spitalizat duminică după ce a fost agresat de presupuşi extremişti de dreapta în timpul unei adunări comemorative care a degenerat, transmite AFP. 

Primarul Yiannis Boutaris (75 de ani) a trebuit scos sub escortă de la o adunare desfăşurată sâmbătă pentru comemorarea masacrării unor greci în Turcia în timpul şi după Primul Război Mondial. 

'Mă loveau peste tot, cu picioarele, cu pumnii', a declarat el duminică pentru agenţia naţională ANA. 

Primarul, o figură controversată pe scena politică elenă, a afirmat că a fost victima unei 'agresiuni ruşinoase', dar a precizat că se simte bine. 

Boutaris este văzut, în imagini, mai întâi interpelat de participanţi la adunare. Apoi, în timp ce pleca, s-a aruncat cu obiecte spre el. La un moment dat, primarul a căzut la pământ. La sfârşit, câţiva oameni încercau să spargă geamurile maşinii cu care Boutaris părăsea locul. 

Biroul de presă al prim-ministrului Alexis Tsipras a atribuit incidentul unor 'derbedei de extremă dreapta'.

Boutaris şi-a atras adesea criticile extremiştilor pentru declaraţiile sale pe subiecte sensibile precum Macedonia, Turcia şi Israel. Astfel, el l-a numit 'mare conducător' pe Kemal Ataturk, 'părintele' Turciei moderne, detestat de unii greci.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close