Antena 3 CNN Externe Primarul Londrei, reales pentru încă un mandat, după o luptă foarte strânsă cu rivalul laburist

Primarul Londrei, reales pentru încă un mandat, după o luptă foarte strânsă cu rivalul laburist

Primarul Londrei, reales pentru încă un mandat, după o luptă foarte strânsă cu rivalul laburist
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Mai 2012   •   09:55

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, a fost reales cu 51,5 la sută dintre voturi, după o luptă foarte strânsă cu rivalul său laburist, Ken Livingstone, care a primit 48,5 la sută dintre voturi, conform rezultatelor oficiale anunţate vineri seara, relatează CNN.
   
"Voi continua să mă lupt pentru binele londonezilor", a declarat Boris Johnson, în vârstă de 47 de ani, în timpul unui discurs de victorie ţinut în City Hall din Londra.
   
Aproximativ 5,8 milioane de alegători au fost chemaţi să aleagă dintre şapte candidaţi care au luptat pentru un mandat de patru ani în fruntea uneia dintre cele mai mari capitale din lume, principală piaţă financiară în Europa şi oraş gazdă a Jocurilor Olimpice din vară.
   
Victoria lui Boris Johnson este o consolare pentru premierul David Cameron, şi pentru coaliţia sa compusă din conservatori şi liberali-democraţi, care a înregistrat rezultate slabe la alegerile municipale parţiale de joi, pierzând 12 consilii municipale în faţa opoziţiei laburiste.
   
Această victorie este cu atât mai importantă cu cât coaliţia aflată la putere a traversat trei săptămâni dificile care au culminat cu intrarea ţării în recesiune.
   
Consiliile municipale au fost pierdute cu precădere în centrul şi sudul Marii Britanii, precum şi în ţara Galilor, regiuni considerate cruciale pentru eventuala întoarcere la putere a laburiştilor, în 2015.

×
Subiecte în articol: primar Londra mandat Boris Johnson candidat
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close