Antena 3 CNN Externe Primarul New York-ului oferă 100 de dolari copiilor dacă se vaccinează:”Pot cumpăra o mulțime de bomboane”

Primarul New York-ului oferă 100 de dolari copiilor dacă se vaccinează:”Pot cumpăra o mulțime de bomboane”

Primarul New York-ului oferă 100 de dolari copiilor dacă se vaccinează. Oficialii speră că stimulentul în numerar va încuraja copiii să se vaccineze rapid înainte de sezonul de sărbători.

Primarul New York-ului oferă 100 de dolari copiilor dacă se vaccinează:”Pot cumpăra o mulțime de bomboane”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    07 Noi 2021   •   10:56

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, le oferă copiilor 100 de dolari pentru a-i încuraja să se vaccineze înainte de Ziua Recunoștinței și de Crăciun, spunându-le: „Pot cumpăra o mulțime de bomboane”.

Copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani vor fi eligibili pentru doza unică atunci când vaccinările vor fi permise copiilor de școală primară săptămâna viitoare.

Acesta marchează o extindere a unei politici anterioare introduse în iulie, când New York a început să ofere o recompensă de 100 de dolari adulților după ce numărul de persoane care se imunizau a început să scadă.

„Vești bune, copiii sunt eligibili pentru stimulentul de vaccin de 100 de dolari”, a spus de Blasio într-o conferință de presă joi.

„Așadar, vrem cu adevărat ca copiii [și] familiile [să] profite de asta. Toată lumea are nevoie de bani în preajma sărbătorilor. Dar, cel mai important, ne dorim ca copiii noștri și familiile noastre să fie în siguranță.”

Oficialii speră că recompensa în numerar va încuraja copiii să se vaccineze rapid înainte de sezonul de sărbători, când se așteaptă ca infecțiile să crească, potrivit The Telegraph.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au aprobat distribuirea vaccinului Pfizer la începutul acestei luni, copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Aproape  28 de milioane de copii din America vor fi eligibili pentru vaccinare.

Joe Biden a emis un șir de mandate de vaccinare care cere angajaților federali, contractorilor și lucrătorilor din domeniul sănătății să se vaccineze.

Angajații federali care nu se conformează sau nu au primit o scutire până pe 22 noiembrie s-ar putea confrunta cu o suspendare de până la 14 zile, urmată de o posibilă concediere.

Mai multe agenții de informații aveau cel puțin o cincime din forța de muncă nevaccinată la sfârșitul lunii octombrie, a declarat Chris Stewart, un republican din Utah, care este membru al Comitetului de Informații al Camerei.

×
Subiecte în articol: New York SUA Bill de Blasio vaccinare copii
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close