Antena 3 CNN Externe Primarul orașului New York declară stare de urgență pe fondul crizei migranților

Primarul orașului New York declară stare de urgență pe fondul crizei migranților

Primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat vineri stare de urgență ca răspuns la miile de migranți aduși cu autobuzul în oraș în ultimele luni de la granița sudică a SUA, în cadrul unei dispute politice privind securitatea frontierei, scrie Reuters.

Primarul orașului New York declară stare de urgență pe fondul crizei migranților
Sursa foto: Colaj Reuters | Bloomberg
de Claudia Popovici    |    07 Oct 2022   •   23:18

Orașul se așteaptă să cheltuiască un miliard de dolari pentru a gestiona afluxul de migranți, a declarat Adams într-un discurs la Primărie.

Peste 17.000 de persoane au sosit la New York din aprilie; o medie de cinci sau șase autobuze în fiecare zi de la începutul lunii septembrie, nouă autobuze ajungând în oraș joi, a declarat Adams. Situația pune la grea încercare sistemul de adăposturi pentru persoanele fără adăpost din oraș.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, un republican care candidează pentru un al treilea mandat la alegerile din noiembrie din SUA, a transportat cu autobuzul peste 3.000 de migranți la New York. Adams l-a criticat pe Abbott pentru că nu a alertat oficialii orașului atunci când a trimis migranții în oraș, invocând o "criză fabricată".

Demersurile lui Abbott fac parte dintr-o campanie a acestuia și a guvernatorilor republicani din Florida și Arizona pentru a atrage atenția asupra numărului record de treceri la granița dintre SUA și Mexic în perioada premergătoare alegerilor de la jumătatea mandatului. Aceștia susțin că președintele american Joe Biden nu a reușit să securizeze în mod adecvat frontiera.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: New York primar migranti
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close