Antena 3 CNN Externe Primarul Romei este de acord cu legalizarea prostituţiei şi doreşte înfiinţarea zonelor de tip "red-light"

Primarul Romei este de acord cu legalizarea prostituţiei şi doreşte înfiinţarea zonelor de tip "red-light"

Primarul Romei este de acord cu legalizarea prostituţiei şi doreşte înfiinţarea zonelor de tip "red-light"
22 Mai 2014   •   17:43

Primarul capitalei italiene, Ignazio Marino, a declarat, joi, că este în favoarea înfiinţării unor zone red-light în Roma, similare celor din Amsterdam.

"Din păcate, această decizie nu poate fi luată de primar", spune Marino, medic de profesie, fost senator şi membru al Partidului Democrat, condus de premierul Matteo Renzi.

"Oricum, eu susţin ideea de a crea zone unde prostituţia să fie permisă şi zone în care această activitate să fie interzisă", mai spune edilul.

"Răspândirea prostituţiei afectează nu numai decorul urban, dar facilitează şi dezvoltarea altor probleme în diverse cartiere ale oraşului", a menţionat primarul Romei.

Până în 1959, în toate oraşele mari din Italia existau bordeluri şi zone special amenajate destinate sexului contra cost. Acestea au fost scoase în afara legii de aşa-zisa Lege Merlin, care este şi acum în vigoare.

Potrivit unor estimări, 70.000 de femei şi transexuali din Italia practică prostituţia stradală, oferindu-şi serviciile în văzul tuturor, relatează ANSA.
Multe dintre aceste persoane au devenit sclavele proxeneţilor şi a traficanţilor de carne vie din peninsulă.

×
Subiecte în articol: prostitutie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close