Antena 3 CNN Externe Primarul şi 30 de consilieri locali din Reggio Calabria, demişi din cauza legăturilor cu Mafia

Primarul şi 30 de consilieri locali din Reggio Calabria, demişi din cauza legăturilor cu Mafia

Primarul şi 30 de consilieri locali din Reggio Calabria, demişi din cauza legăturilor cu Mafia
de M.T.    |    10 Oct 2012   •   11:49

Guvernul italian a decis demiterea primarului şi a 30 de consilieri locali din Reggio Calabria, situat în sudul Italiei, din cauza legăturilor pe care aceştia le au cu Mafia.

Prin această mişcare, oficialii de la Roma speră să prevină preluarea controlului administraţiei din oraş de către mafia locală.

Anna Maria Cancellieri, ministrul de Interne al Italiei, a anunţat marţi că Demetrio Arena, primarul din Reggio Calabria, şi toţi cei 30 de consilieri locali vor fi înlocuiţi.

Până la alegeri, programate peste 18 luni, oraşul de 180.000 de locuitori va fi condus de trei comisari numiţi de guvernul de la Roma.

O asemenea decizie nu reprezintă o premieră pentru Italia, în trecut, acelaşi lucru petrecându-se în localităţi mai mici. Însă, aşa cum a precizat Cancellieri, este pentru prima oară când administraţia unei capitale de provincie este dizolvată..

Decizia a fost luată după ce un grup de inspectori din capitală au descoperit că majoritatea consilierilor locali aveau legături cu 'Ndrangheta, versiunea calabreză a Mafiei siciliene.

În ultimii ani, 'Ndrangheta, care se ocupă în special cu traficul de droguri, a depăşit Cosa Nostra în topul celor mai temute organizaţii criminale din Italia.

Într-un articol apărut marţi în cotidianul "La Stampa" se arată că Reggio Calabria se află în pragul falimentului, Procuratura confirmând existenţa unei găuri de 180 de milioane de euro în bugetul municipal.

În acest moment, oraşul este scăpat de sub control şi împărţit între clanurile mafiote. Practic, nu există sector care să nu fie controlat de un membru al 'Ndrangheta, iar zeci de firme ale mafiei lucrează pentru municipalitate.

×
Subiecte în articol: primar mafia Cosa Nostra
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close