Antena 3 CNN Externe Primele arestări în cazul tragediei aviatice din Columbia. Directorul companiei implicate a fost reținut

Primele arestări în cazul tragediei aviatice din Columbia. Directorul companiei implicate a fost reținut

Primele arestări în cazul tragediei aviatice din Columbia. Directorul companiei implicate a fost reținut
07 Dec 2016   •   09:17

Directorul companiei implicate în accidentul de avion de săptămâna trecută, din Columbia, a fost arestat de autoritățile boliviene. 71 de oameni, inclusiv cea mai mare parte a echipei de fotbal braziliene Chapecoense, au murit în urma tragediei aviatice, relatează BBC News.

Avionul, operat de compania LaMia, ducea echipa braziliană la cel mai important meci al său de până acum, când a rămas fără combustibil. La mai multe zile de la tragedia aviatică, directorul companiei, Gustavo Vargas, un general în retragere, a fost reţinut în cadrul anchetei.

Un oficial bolivian, Cecilia Castedo, susţine că l-a avertizat pe pilot înainte de decolare că destinaţia aleasă, Medellin, din Columbia, se află la limita distanţei permise cu un singur plin de combustibil al avionului şi că este riscant să accepte un astfel de zbor. Femeia a cerut între timp azil în Brazilia, spunând că a primit ameninţări şi că a fost supusă la abuzuri.

Şase oameni au supravieţuit accidentului. Unul dintre ei, un membru al echipajului, Erwin Tumuri, a afirmat că pilotul aeronavei a anulat o oprire prevăzută pentru alimentare, în oraşul Cobija, din nordul Boliviei. Nici însoţitorii de bord, nici pasagerii nu au fost anunţați că avionul are probleme electrice sau de combustibil, a adăugat Tumuri.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close