Antena 3 CNN Externe Primele detalii oficiale în cazul anchetei studenţilor mexicani ucişi. "Au fost răpiţi, ucişi şi incineraţi"

Primele detalii oficiale în cazul anchetei studenţilor mexicani ucişi. "Au fost răpiţi, ucişi şi incineraţi"

Primele detalii oficiale în cazul anchetei studenţilor mexicani ucişi. "Au fost răpiţi, ucişi şi incineraţi"
28 Ian 2015   •   09:04

Autorităţile mexicane au făcut publice primele rezultate ale anchetei în cazul celor 43 de studenţi ucişi în urmă cu aproape patru luni, notează CNN.

În cadrul unei conferinţe de presă, Procurorul General Murillo Karam a spus că până în prezent au fost reţinute 99 de suspecţi şi au fost strânse "sute" de dovezi.

"Acestea, dar şi alte elemente găsite în timpul investigaţiilor ne-au permis să facem o analiză logică şi, fără îndoială, putem concluziona că studenţii au fost răpiţi, ucişi, incineraţi şi aruncaţi în râul San Juan, în această ordine" a spus Murillo Karam.

Motivul pentru care tinerii ar fi fost ucişi este unul halucinant, fiind vorba de o greşeală, studenţii fiind confundaţi cu membrii unei bande rivale.
Fostul primar din localitatea Iguala a fost reţinut şi este acuzat de organizarea masacrului. Se speculează că studenţii au fost capturaţi de poliţie şi predaţi grupării mafiote, însă nu există dovezi că fostul primar, Jose Luis Abarca, ar fi dorit moartea acestora.

Părinţii celor ucişi au refuzat să accepte ipotezele înaintate de autorităţi şi acuză armata că ar fi ăn spatele dispariţiei şi uciderii copiilor lor, în condiţiile în care aceştia erau cunoscuţi militanţi antiguvernamentali.

Murillo Karam a negat cu vehemenţă implicarea armatei, spunând că în zonă nici măcar nu erau suficienţi soldaţi în momentul răpirii.

Dintre cele 43 de cadavre descoperite, doar unul singur a fost identificat. Din restul nu se pot preleva nici măcar mostre pentru analiza ADN, rămăşiţele fiind arse la o temperatură de peste 1.600 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Mexic masacru studenti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close