Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu presupusul atac asupra clădirii Securității de la Tiraspol

Primele imagini cu presupusul atac asupra clădirii Securității de la Tiraspol

Presa de la Tiraspol a publicat imagini cu presupusul atac asupra clădirii Securității.

Primele imagini cu presupusul atac asupra clădirii Securității de la Tiraspol
de Mia Lungu    |    27 Apr 2022   •   18:48

În secvența video se văd 3 indivizi care coboară ziua în amiaza mare dintr-o mașină, lansează 3 grenade, aruncă pe jos tuburile, apoi urcă în mașină și fug.

"Sunt informații publicate în urmă cu foarte puțin timp de către presa de la Tiraspol. Vorbim de primul incident din seria celor cinci incidente care au avut loc în ultimele două zile în regiunea separatistă Transnistria. Se vede în imagini că atacul a durat aproximativ 20 de secunde. Presă scrie că aceste trei persoane ar fi venit cu acel autoturism din Ucraina, din regiunea Gregoriupol și ar fi plecat înapoi în Ucraina după acest incident. Autenticitatea acestor imagini nu a fost confirmată încă de autoritățile constituționale de la Chișinău", a relatat trimisul special Antena 3 in Transnistria, Andrei Cojocaru.

Explozii la Tiraspol. O clădire guvernamentală, atacată cu aruncătoare de grenade

Mai multe explozii au fost raportate luni în apropierea clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste transnistrene.

Potrivit presei internaționale, fotografii - a căror autenticitate nu a putut fi imediat verificată - aratau ferestre sparte în clădirea din Tiraspol.

Alte imagini distribuite pe Telegram înfățișau două lansatoare de grenade, pe o stradă în apropierea clădirii.

Andrei Safonov, deputatul Consiliului Suprem din Transnistria, a declarat unui corespondent TASS că a fost folosit un lansator de grenade de mână iar motivul presupusului atac ar fi acela de a "semăna panică".

Autoritățile din Tiraspol:  "Nu există victime"

Comunicatul autorităților separatiste din Tiraspol, în continuare:

 "Luni, în jurul orei 17:00, în clădirea Ministerului Securității de Stat, situată la intersecția străzilor Manoilov și Karl Marx, au avut loc mai multe explozii.

Au fost sparte geamurile la etajele superioare. 

Zona este izolată de polițiști. La fața locului se află o echipă de investigații, geniști, pompieri, medici de la ambulanță și specialiști din alte servicii de urgență.

Potrivit datelor preliminare, focurile au fost lansate din lansatoare de grenade.

Nu există victime."

×
Subiecte în articol: atac Tiraspol
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close