Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu camionul morții. 39 de cadavre au fost descoperite de anchetatori. Șoferul a fost arestat

Primele imagini cu camionul morții. 39 de cadavre au fost descoperite de anchetatori. Șoferul a fost arestat

Cadavrele a 39 de persoane au fost descoperite în noaptea de marţi spre miercuri într-un camion la un complex industrial la est de Londra, în Essex, iar poliţia a anunţat arestarea unui bărbat sub suspiciunea de crimă, relatează presa britanică şi agenţiile internaţionale de ştiri.

Primele imagini cu camionul morții. 39 de cadavre au fost descoperite de anchetatori. Șoferul a fost arestat
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
23 Oct 2019   •   15:43

Conform primelor elemente ale anchetei, camionul ar fi venit din Bulgaria şi ar fi intrat sâmbătă în Marea Britanie pe la Holyhead, în Ţara Galilor. Şoferul, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, a anunţat poliţia.

Camionul era frigorific. „Trupurile au fost găsite în condiții absolut înfiorătoare”

Printre victime, găsite în Parcul Industrial Waterglade din Grays, un oraş din Essex, la circa 30 de kilometri est de Londra, se numără şi un adolescent. Cele 39 de victime au fost declarate decedate la faţa locului. "Suntem în proces de identificare a victimelor. Totuşi, anticipez că ar putea fi un proces de lungă durată", a spus comisarul şef Andrew Mariner.

Premierul Boris Johnson se declară "şocat" de descoperire

"Ştim că are loc acest gen de trafic. Toţi aceşti traficanţi de fiinţe umane trebuie vânaţi şi aduşi în faţa instanţei", a declarat Johnson în faţa legislatorilor britanici.

"E greu să ne închipuim ce au trăit membrii serviciilor de urgenţă când li s-a cerut să deschidă containerul şi să constate această crimă înfiorătoare", a adăugat Johnson.

Premierul conservator britanic s-a declarat mai devreme "şocat de acest tragic incident din Essex", într-un mesaj difuzat pe reţeaua Twitter, dând asigurări că primeşte "permanent informări, iar Ministerul de Interne va lucra îndeaproape cu poliţia din Essex pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat".

"Gândurile mele sunt la cei care şi-au pierdut viaţa şi la apropiaţii lor", a mai scris premierul britanic.

×
Subiecte în articol: cadavre
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close