Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu românul răpit în Libia. MAE verifică autenticitatea materialului - VIDEO

Primele imagini cu românul răpit în Libia. MAE verifică autenticitatea materialului - VIDEO

Primele imagini cu românul răpit în Libia. MAE verifică autenticitatea materialului - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/Facebook
27 Aug 2018   •   18:11

Ministerul Afacerilor Externe transmite, luni, că celula de criză care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit, la jumătatea lunii iulie, în Libia, verifică dacă materialul video care face referire la acesta este autentic.

„Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autorităţile centrale şi locale libiene, reprezentanţii companiei angajatoare, precum şi familia cetăţeanului român.cMinisterul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia”, se arată în comunicatul remis de Ministerul Afacerilor Externe.

Un inginer român a fost răpit de persoane înarmate, în apropierea unei zone de sonde petroliere din vestul Libiei, afirmau, la jumătatea lunii iulie.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Libia rapit roman imagini MAE
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close