Antena 3 CNN Externe Primele imagini de la violenţele din Chişinău date publicităţii. Un tânăr, ucis de poliţie (VIDEO)

Primele imagini de la violenţele din Chişinău date publicităţii. Un tânăr, ucis de poliţie (VIDEO)

Primele imagini de la violenţele din Chişinău date publicităţii. Un tânăr, ucis de poliţie (VIDEO)
Sursa foto: moldova
01 Apr 2010   •   22:33

La un an de la violenţe, apar imagini cu primul tânăr ucis de poliţie la Chişinău. Filmul a fost dat publicităţii de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu. Autorităţile moldovene spun că trupul nu poate fi decât cel al tânărului Valeriu Boboc, care a murit în noaptea de 7 aprilie, în timpul protestelor de după alegerile parlamentare.

Camera de pe Guvernul Moldovean a surprins momentele în care un grup de poliţişti îmbrăcaţi în civil îi bate pe cei care ieşiseră în stradă în 7 aprilie, anul trecut. În urma încăierărilor, pe stradă rămâne un cadavru, care este apoi urcat într-o maşină. Preşedintele interimar al Moldovei spune că trupul i-ar aparţine lui Valeriu Boboc.

Potrivit oficialilor, pe imagini apare şi şeful poliţiei municipale din acel moment. Bărbatul este văzut cum se apropie de tinerii care zăceau pe jos şi îi loveşte pe trei dintre ei cu piciorul.

Valeriu Boboc a decedat în urma loviturilor primite în seara protestelor de după alegerile parlamentare. Versiunea iniţială a poliţiei a fost că tânărul s-ar fi intoxicat cu fum. Ulterior, o expertiză internaţională a demonstrat că Valeriu Boboc a decedat în urma loviturilor primite.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Chisinau violente
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close