Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu studentul asasin David Kozak, în timp ce deschide focul de pe acoperișul Universității din Praga

Primele imagini cu studentul asasin David Kozak, în timp ce deschide focul de pe acoperișul Universității din Praga

Antena 3 CNN a difuzat imagini cu impact emoțional, care îl surprind pe asasinul în masă din Praga, David Kozak, în timp ce trage cu o armă cu lunetă de pe acoperișul clădirii Universității din capitala cehă.

Primele imagini cu studentul asasin David Kozak, în timp ce deschide focul de pe acoperișul Universității din Praga
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Borboros    |    22 Dec 2023   •   12:09

În secvența de câteva zeci de secunde, se aude un strigăt bărbătesc, urmat de două focuri de armă în cadență rapidă.

Trăgătorul, îmbrăcat în negru, face apoi câțiva pași în spate, în apropierea unui sistem de proiectoare luminoase.

Camera își schimbă unghiul și surprinde mai multe persoane care sar de pe o cornișă într-un balcon deschis de la nivelul inferior.

Pe ambianță se mai aud un foc de armă și, în depărtare, sirene ale poliției.

Într-o a doua secvență difuzată de Antena 3 CNN se vede mai clar arma cu care trage Kozak: este o pușcă cu suport de sprijin și lunetă. 

Atacatorul se plimbă cu arma în mână în zona unui balcon de la etaj, apoi sprijină pușca pe marginea balconului și trage un foc. Pe fundal se aude o voce bărbătească. 

Kozak se deplasează din locul de unde a tras, dar rămâne în perimetrul balconului. El face un gest care aparent indică încărcarea armei, apoi trage din nou, în timp ce înregistrarea surprinde un strigăt ascuțit, vocea fiind alta decât cea de mai devreme, dar tot bărbătească.

Imaginile care vin în continuare lasă să se vadă mai mulți tineri care coboară în fugă o scară exterioară, încercând, aparent, să se îndepărteze de scena crimelor.

"În fața Facultății de Arte și Filozofie, unde a avut loc masacrul comis de David Kozak, au venit numeroase persoane pentru a aprinde lumânări și a depune flori în memoria victimelor căzute sub ploaia de gloanțe.

Kozak însuși era student al acestei facultăți.

Deja, steagurile de pe mai multe clădiri au fost arborate în bernă, iar mâine va fi zi de doliu național și vor fi oficiate slujbe religioase pentru cei uciși de studentul asasin.

Anchetatorii au scos numeroși saci din clădirea facultății

La această oră, anchetatorii sunt în continuare în facultate și ridică probe. Au fost scoși foarte mulți saci.

Au fost identificate toate cele 14 victime prin împușcare și a fost identificat oficial și autorul masacrului. În cazul acestuia, procesul a fost mai dificil, din cauza mutilărilor la nivelul feței.

Se conturează tot mai mult varianta că David Kozak a comis înainte de ziua de ieri o dublă crimă într-o pădure, la 30 de kilometri de Praga. 

De asemenea, anchetatorii cred că, înainte de a deschide focul la Universitate, el și-a ucis tatăl, în locuința acestuia.

Practic, înainte de masacru, David Kozak avea pe urmele lui Poliția din Praga. Oamenii legii știau că suspectul ar trebui să se afle la Facultatea de Arte și Filozofie, unde ar fi trebuit să susțină o lucrare.

Studentul asasin David Kozak a intrat în facultate cu un geamantan

Kozak a intrat, se pare, în facultate cu un geamantan de mari dimensiuni.

Rectorul universității susține că nu este neobișnuit ca studenții să aducă în instituție bagaje voluminoase, astfel încât Kozak nu ar fi atras atenția și nimeni nu l-a verificat.

În acest mod, el a reușit să introducă în facultate un adevărat arsenal.

Astăzi, poliția a comunicat că bilanțul provizoriu al tragediei de joi, de la Praga, se ridică la 14 morți, inclusiv ucigașul, și 25 de răniți, dintre care 10 în stare gravă. Printre răniți se află și trei studenți străini", a relatat, din Praga, corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close