Antena 3 CNN Externe Primul avion doborât de norul de cenuşă? Un aparat de zbor a explodat deasupra Austriei

Primul avion doborât de norul de cenuşă? Un aparat de zbor a explodat deasupra Austriei

Primul avion doborât de norul de cenuşă? Un aparat de zbor a explodat deasupra Austriei
16 Apr 2010   •   15:39

Un avion ceh de mici dimensiuni, care venea din Ţara Galilor şi se îndrepta spre Cehia, a explodat în zbor, vineri, deasupra Austriei.

Potrivit Mediafax Cehia, aparatul zbura la o altitudine joasă şi s-a prăbuşit pe un câmp, în apropierea localităţii Eidenberg.

În urma accidentului aviatic, pilotul aeronavei şi-a pierdut viaţa. La ora transmiterii acestei ştiri, nu se cunoşteau mai multe date cu privire la eventuale alte victime.

Deocamdată, cauza producerii accidentului nu a fost stabilită. Martorii oculari susţin, însă, că zona era acoperită de ceaţă. Este posibil ca incidentul să fi fost cauzat de către norul de cenuşă vulcanică din Islanda.

Norul de cenuşă din Islanda se îndreaptă spre sudul şi estul Europei. Dacă în Suedia şi o parte din Norvegia se zboară, în sudul Europei este haos. În est, cenuşa a ajuns aproape de Moscova.

Traficul aerian din Marea Britanie rămâne închis până sâmbătă iar în Germania este restricţionat parţial. Autorităţile din Austria au anunţat că vor închide spaţiul aerian al ţării, iar în Lituania nu se mai zboară deloc.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: avion explodat Austria
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close