Primul bombardament belgian împotriva Statului Islamic în Irak

de A.M.P    |    06 Oct 2014   •   09:20
Primul bombardament belgian împotriva Statului Islamic în Irak Foto: totallycoolpix.com
Un avion de luptă F-16 belgian a lansat pentru prima oară, duminică, o bombă cu ghidaj GPS în Irak împotriva unui obiectiv al jihadiştilor din organizaţia teroristă Statul Islamic (SI), a anunţat Ministerul belgian al Apărării, citat de AFP.

Belgia a angajat şase F-16 împotriva SI, a căror misiune constă în asigurarea securităţii spaţiului aerian, colectarea de informaţii tactice şi neutralizarea obiectivelor la sol.

Două avioane de luptă belgiene au efectuat duminică o primă misiune de recunoaştere deasupra teritoriului irakian.

'După identificarea pozitivă a unui element terorist care ataca forțe de securitate irakiene, comandamentul operațiunii Desert Falcon (numele intervenției belgiene în Irak) a cerut o intervenţie armată', explică atacul un comunicat al ministerului.

SUA se străduiesc să construiască o coaliţie internaţională pentru a desfășura o campanie militară aeriană împotriva grupului Statul Islamic încă de la primele lor lovituri aeriene în august.

Marea Britanie şi Franţa li s-au asociat loviturilor în Irak , iar cinci naţiuni arabe 'partenere' — Bahrein, Iordania, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite — atacurilor în Siria.

 

x close